TEKST: Igor Baksa, Bruno Kontrec, Mario Jakšić

REŽIJA I DRAMATURGIJA: Igor Baksa

SCENOGRAFIJA: Nikolina Knežević Hrgović

VIZUALNI IDENTITET: Bruno Kontrec

GLAZBA: 2Cooleles

IGRAJU: Mario Jakšić, Bruno Kontrec

GLUMCE OBLAČI: Leave Your Footprint

TRAJANJE: 43min

UZRAST: 9 – 14 godina

U ovoj predstavi za djecu i mlade dvojica glumaca kroz niz kazališnih etida i vlastitu zaigranost istražuju glumačke, tjelesne, vokalne, glazbene, karikaturalne i ostale mogućnosti prikazivanja i suživljavanja sa životnim pozivima odnosno zanimanjima iliti poslovima.

U svom istraživanju kazališnog jezika koji bi najbolje opisao raznovrsne aspekte ljudske djelatnosti, glumci prolaze kroz mnoge stilove dramsko-scenske igre – pantomima, klaunerija, glazbene i perkusionističke točke, monolog, slapstick komedija, lutkarstvo, sinhronizacije itd.

Tekst predstave naslanja se na Balogovih “Sto najzanimanja” što je bila početna točka u proučavanju zanimanja kao materijala za predstavu. Budući da nam kazalište pruža širu lepezu izražajnih sredstava od poezije, odlučili smo sami dalje istražiti koje mogućnosti nam pruža dramsko-scenska, odnosno glumačka umjetnost u bavljenju ovom temom.

Predstavu konceptualno zaokružujemo pjesmom Enesa Kiševića “Što ću biti kad odrastem” u kojoj se iznosi poanta djetinjstva kao ultimativnog 

pseudo-zanimanja u kojemu se odražava ono prirodno i prirođeno svakom čovjeku, a na temelju čega se određuje i njegov odnos prema poslu, kao i sreća u životu – prostor igre i prihvaćanja dječjeg, intuitivnog i kreativnog u nama.

Ciljana publika predstave je uzrast 7. i 8. razreda OŠ, a šira ciljna skupina viši razredi. Kroz predstavu želimo iznijeti i nekoliko bitnih odgojno-obrazovnih momenata:

  • promicanje svih zanimanja kao jednakopravnih
  • razbijanje predrasuda da su neka zanimanja atraktivnija ili vrijednija od drugih;
  • prezentacija deficitarnih zanimanja s ciljem povećanja interesa za njih, u populaciji viših razreda osnovnih škola;
  • promicanje glumačke vještine i kazališne umjetnosti kao sadržaja visokih kulturnih i estetskih kvaliteta.

OIB: 77315050125

TEL: +385 95 199 11 50

E-MAIL: info@maliteatar.hr

Dramska produkcija Kaleidoskop © 2023. Sva Prava Pridržana
Privacy Policy / Terms of Use