Radionica tjelesnog lutkarstva i perkusija

TJELESNO LUTKARSTVO

Kroz dramsko-scenske igre istražujemo koje nam mogućnosti ruke, noge, glava ili drugi dijelovi tijela pružaju u kreiranju scenskih likova – lutaka životinja, ljudi i izmišljenih likova. Lutku ćemo stvoriti uz pomoć golih ruku koristeći se s tri glavna dramsko-scenska lutkarska elementa – pokret, glas, fokus (pažnja). Glumac i voditelj radionice Igor Baksa unatrag sedam godina razvija tjelesno lutkarstvo kao inovativan način umjetničkog izričaja koji djecu potiče na maštu, kreativnost i zabavu bez ekrana, igračaka i ostalih „rekvizita” koji oganičavaju maštu zadanim okvirima. Mašta je neograničena i dolazi iz nas samih!

TJELESNE PERKUSIJE 

Pljeskanjem, udaranjem i pucketanjem prstima izražavamo sreću i veselje. Tjelesno perkusioniranje prirodna je metoda izražavanja, a ovom radionicom otkrit ćemo neke mogućnosti kojima takva vrsta izražavanja može postati kreativna, te postati osnovom za daljnju igru, stvaralaštvo i istraživanje. Polaznici će naučiti kako od osnovnih elemenata napraviti ritam, koji može služiti za pjesmu, ples i glazbenu kulisu kazališne predstave, točke u školskoj priredbi ili na nastavi glazbenog odgoja.

CILJEVI ova dva modula radionice su razvoj fine i krupne motorike, osvještavanje tijela i pokreta, te poticanje mašte i kreativnosti.

Radionica se organizira kao 60 – 90 minutni program za djecu, jednodnevni ili dvodnevni intenziv za djecu te kao predavanje i radionica za odrasle (učitelji, odgajatelji, roditelji).

OIB: 77315050125

TEL: +385 95 199 11 50

E-MAIL: info@maliteatar.hr

Dramska produkcija Kaleidoskop © 2023. Sva Prava Pridržana
Privacy Policy / Terms of Use