O NAMA

Mali teatar je u zimi 2018. osnovalo dvoje glumaca – Igor Baksa i Marta Cerovečki. Već sljedeće godine započinju s igranjem prvih predstava, da bi 2020. godine izašli s pet novih naslova. 2021. godine zapošljavaju prvu osobu – voditeljicu marketinga i prodaje. 

U 2022. brojimo 7 naslova u programu za djecu i 4 naslova u programu za mlade (i odrasle). Bavimo se prvenstveno malim izvedbenim dramskim, scenskim, lutkarskim i glazbenim formama s jednim do najviše tri glumca, u prvi plan stavljajući umjetnost glume i glumačku transformaciju kao osnovni izražajni element kazališne umjetnosti.

Neuništivi kreativni spiritus movens Malog teatra, koji dokazuje da se i u vrijeme krize može napredovati i rasti je glumac, glazbenik i pisac Igor Baksa. Ali sve zajedno ne bi bilo moguće bez malog tima velikih ljudi s mnogo energije i posvećenosti nezavisnom kazalištu. Svatko je stručnjak u svom području: Marta Cerovečki u održavanju dobrih vibracija i logističkoj podršci, Andrea Divić u marketingu i prodaji, te Darko Križnik u grafičkom dizajnu.

Uspješnosti programa Malog teatra svojim bespoštednim angažmanom doprinose vanjski suradnici – glumac Sven Jakir, glumice Mirna Ostrošić i Tena Pataky, dramaturginje Anja Pletikosa i Dina Vukelić, glazbenik Sebastian Doe, spisateljica Silvija Šesto, meteorolog i spisatelj Zoran Vakula, koreografkinja Mia Zalukar, likovna umjetnica Nikolina Knežević i mnogi drugi.

Iz Strateškog plana izdvajamo prvu točku Programskih smjernica: “U produkciji kazališnog programa vodimo se sljedećim smjernicama: 1. Predstavljanje suvremenih autorskih tekstova i koncepcija, s naglaskom na tekstove koji tematiziraju suvremene tematske okvire”.

Naglasak je na propitkivanju izazova suvremenog društva, te istraživanju interaktivnosti kazališnog izričaja s publikom, te mogućnosti uključivanja publike u dramsku radnju (aktivno sudjelovanje publike).

Repertoar Malog teatra sastoji se od programa za djecu, te programa za mlade (i odrasle). Obje vrste programa smatramo jednakovrijednima, a u stvaranju ih tretiramo i vrlo ozbiljno i vrlo razigrano. Od iznimne nam je važnosti kvaliteta i opravdanost umjetničkog programa, a svoju publiku smatramo pametnom, te vjerujemo kako uspješnost kazališta dolazi kao popratna pojava navedenih smjernica, a ne kao kompromis između umjetničkog izričaja i “sadržaja za mase”.

ŠTO RADIMO?

  1. PROGRAM ZA DJECU

    Predstave, igrokazi i srodni programi za najmlađe. Uz mnogo smijeha, glazbe, interakcije s djecom, te dramsko-pedagoški promišljenih elemenata. I porukama o zdravom životu, ljubavi, prijateljstvu, prirodi…

  2. PROGRAM ZA MLADE (I ODRASLE)

    Predstave za mlade, prvenstveno monodrame i komadi s dvoje glumaca. Komedije. Ne volimo drame i tragedije. Komedija može istovremeno i nasmijati i ostaviti jaku poruku.

  3. RADIONICE

    “Škola glume i javnog nastupa” je program koji smo osmislili za osobe koje žele unaprijediti komunikacijske vještine i osloboditi se strahova od nastupa. “Dramski kamp” je jednotjedni program za djecu i mlade. “Tijelom sviraj – ruke animiraj” radionica je tjelesnog lutkarstva i perkusija.

MALI TIM VELIKIH LJUDI

Mali Teatar Dramska produkcija Kaleidoskop © 2022. Sva Prava Pridržana
Privacy Policy / Terms of Use